Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Τροχαίο Ατύχημα - Αυτοκινητιστικά Αποζημίωση - Διεκδικήσεις

Γενικές Πληροφορίες

Πρώτες ενέργειες μετά την εμπλοκή σε ατύχημα με υλικές ζημιές.

1. αν το όχημα είναι ασφαλίσμένο , καλείτε τη Φροντίδα Ατυχήματος και ειδικός συνεργάτης μεταβαίνει στο χώρο του ατυχήματος και αναλαμβάνει τα διαδικαστικά . Σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε να σημειώνουμε τα στοιχεία του οχήματος με το οποίο συγκρουστήκαμε όπως επισης και εκείνα του οδηγού .
2. Συμπληρώνουμε μια δήλωση ατυχήματος ή ένα έντυπο φιλικού διακανονισμού. Απαραίτητα στοιχεία είναι ο τόπος και χρόνος του ατυχήματος , τα εμπλεκόμενα μέρη , στοιχεία των οδηγών . Αν είναι δυνατή η λήψη ορισμένων φωτογραφιών βοηθά πάντοτε στην απόδειξη των ισχυρισμών μας.
3.Αν υπάρχουν μάρτυρες κρατάμε τα στοιχεία τους για την περίπτωση  διαφωνίας ώς προς την ευθύνη.
4. Σε κάθε περίπτωση είναι δυνατόν να καλέσουμε να μεταβεί στο χώρο όχημα της τροχαίας. Κυρίως όταν έχουμε σύγκρουσει  με ανασφάλιστο όχημα , όταν υπάρχει διαφωνία  και όταν υπάρχει όχημα με ξένες πινακίδες. Στην περίπτωση όπου υπάρχει τραυματισμός προτεραιότητα είναι να κληθεί η Τροχαία και ασθενοφόρο.


Ο υπαίτιος του τροχαίου ατυχήματος είναι υποχρεωμένος να αποζημιώσει τον ζημιωθέντα για τα εξής:

  • κόστος επισκευής οχήματος από τις βλάβες πρόσκρουσης 
  • αποζημίωση για προσωπικά αντικείμενα που καταστράφηκαν λόγω του ατυχήματος
  • ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση τραυματσιμού (ιατροί, φάρμακα, νοσήλεια , θεραπεία κτλ)
  • απώλεια εισοδημάτων σε περίπτωση όπου λόγω του ατυχήματος ο ζημιωθείς δεν ειναι σε θέση να εργασθει για κάποιο χρονικό διάστημα
  • αποζημίωση λόγω μακροχρόνιας ή μόνιμης βλάβης της υγείας του ζημιωθέντος λόγω του τραυματισμού που υπέστη κατά  το δυστύχημα 
  • αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης. Αφορά την ψυχική καταπόνηση και ταλαιπωρία του ζημιωθέντος
  • αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης . Αφορά τις περιπτώσεις εκείνες όπου έχουμε απώλεια ζωής.  Η  οικογένεια του θύματος μπορεί να ζητήσει αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης.


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310 266131 , για να κλείσετε ραντεβού με εκπρόσωπό μας